Valpar


Valpar planeras 2025


SEvCH SUvCH Rondodrevets Vida

planeras att paras i december 2024Valparna säljes endast till jägare som har jaktmark eller tillgång till jaktmark och där hunden får vara familjemedlem och inte vistas i hundgård hela tiden.

Med provintresse!

För att se om vårt avelsarbete ger resultat vill vi att valpen från oss startar på minst ett jaktprov och en utställning efter 15 månaders ålder.

Därför ingår en anmälningsavgift både till ett jaktprov och en utställning.Är du intresserad av valp från oss kan du höra av dig redan nu.

Sänd in intresseanmälan och berätta lite om er hur ni jagar,erfarenhet av tax/jakthund, provintresse osv.


  rondodrevets@telia.com


070-5444726

Valpar från Rondodrevets Kennel levereras enligt Svenska Kennelklubbens (SKK:s)regler


Detta innebär att:


*Valpen är minst 8 veckor vid leverans


*Valpen säljs med köpeavtal - innehåll fastställt av SKK


*Valpen åtföljs av stamtavla


*Valpen är veterinärbesiktigad och åtföljs av ett intyg ej äldre än sju dagar


* Är parvovaccinerade, id-märkta och avmaskade


*Valpen är försäkrad med "dolda fel"-försäkring under 3 årVid leverans lämnas:


*Matsedel och valpfoder till första veckan

*Mapp med goda råd och diverse broschyrer 

*SKK:s " Valpbok"


 


 Valpens utveckling   


 


Valpar har till början svårt att reglera sin kroppstemperatur. Det är därför viktigt att det är varmt och dragfritt i valplådan. Omkring 22-23 grader brukar vara lagom. Bästa värmekällan för valparna är tiken. Om man använder värmelampa ska valplådan vara så stor att valparna själva kan välja om de vill ha värmen under lampan eller ligga utanför.


 


Tiken håller de nyfödda valparna rena och slickar bort deras avföring så länge de diar från henne (ofta lite längre). Under de första veckorna är denna stimulans nödvändig för att valparna ska kunna göra ifrån sig. När valpen föds är både öron och ögon slutna. Ögonen öppnas oftast vid 12 dagars ålder men det tar ytterligare någon vecka innan den kan fästa blicken.


 


Två veckor: Valpen börjar höra


 


Tre veckor: Valpen kan både dricka och äta lite fast föda. Förutom att den kryper kan den nu också ta sina första stapplande steg. Den kan också urinera och sköta sinb avföring själv. Vid tre veckor börjar också den viktigaste sociala perioden i valpens liv. De sociala erfarneheter den får under den här tiden blir avgörande för dess vidare utveckling. Den varar fram till tolv veckors ålder. Den ska lära sig att fungera tillsammans med andra hundar för att lära sig var gränserna går för lek och allvar. Den ska också lära sig att umgås med människor.


 


Tre - fyra veckor: Valpen vifta på svansen och leka med syskonen. När valparna blivit så här stora brukar tiken lämna kullen för längre stunder.


 


Fem veckor: Valparna visar nu tydlig glädje mot övriga hushållet och kommer ivrigt fram för kel och lek. De leker och slåss med sina syskon och blir mer och mer självständiga.


 


Sex veckor: Valpens tänder gör sig påminda och den vill gärna tugga på lite tygknutar m.m. Tiken kan nu också börja säga ifrån ordentligt i fall den inte uppför sig som den ska om den fortfarande diar.


 


Sju veckor: Valparna är nu avvanda från tikens mjölk och äter fast föda. Tiken fortsätter oftast att leka och fostra dem så länge de bor hemma. Ofta är någon eller några av husets övriga hundar med i leken.


 


Åtta veckor:  Valpen äter fyra gånger om dagen och har också börjat förstå att man kan kissa och bajsa ute. Blåsan är liten och det gäller att få komma snabbt ut efter sömn och lek. Snart kommer den också att flytta hemifrån. Den viktiga socialiseringen fortsätter.


  
 
 
 

 

 

 

 Vid intresse av en valp från oss,sänd in intresseanmälan och berätta lite om er.


* Hane/tik


*Vart  jagar ni?


*Erfarenhet av tax/jakthund ?


*Provintresse ?


*Vilka förväntningar har du på valpen?


*Hur tänker du lösa hundens sällskap och rastning när du arbetar ?


*Hur bor du ?


*Hur ser familjesituationen ut ? Ålder på familjemedlemmar?


 

 

Är du intresserad av valp så skicka mig ett mail rondodrevets@telia.com